Elkontroll

Med elkontroll bygg sikrer El-sikkerhet Midt-Norge dine verdier.

Vi trygger dine verdier. Med en el-kontroll bygg for enten næring, privat eller landbruk med våre sertifiserte kontrollører oppdages brannfeller og dårlige koblinger i ditt elektriske anlegg.

Gjensidige forsikring er  klar på at el-kontroll er viktig:

– At alt var greit i fjor, er ingen garanti i år. Derfor bør du få sjekket det elektriske anlegget jevnlig. En el-kontroll gir økt trygghet og rabatt på forsikringen’, sier tømrer og rådgiver i Gjensidige Simon Olsen.

Feil i nye boliger

El-kontrolløren skal følge skjemaet som heter NEK 405-2-2. Det er kun dette skjemaet som er godkjent og gir rabatt hos forsikringsselskapene. Bestill el-kontroll!

Bor du i ny bolig? Det er ingen garanti mot feil i det elektriske anlegget, advarer tømreren.

– Daglig bruk og elde fører til slitasje, som over tid kan utvikle seg til alvorlige brannfeller. I tillegg kan lyn og torden føre til skader som ikke alltid er merkbare der og da. Dette er grunnen til at vi anbefaler el-kontroll hvert femte år’, sier Simon.

Oppussing

Vi nordmenn elsker å bygge om og pusse opp. Men mange glemmer at det elektriske anlegget må holde tritt når arealet eller bruken endres.

– Strømkurser som belastes mer enn de er beregnet for og feil montert utstyr er en vanlig følgefeil etter ombygging og rehabilitering. Det gjelder særlig når huseieren slipper til hobbyelektrikeren i seg. Det er en grunn til at arbeid som berører det elektriske skal utføres av faglærte, understreker Simon.

Han tipser om sikkerhverdag.no som gir mer informasjon om hva man kan gjøre selv, og hva som må håndteres av fagfolk.

El-sjekk av boliger er en oppgave som egentlig ligger hos myndighetene, og som skal utføres av din lokale netteier. Men det kan ta lang tid mellom hver gang du får besøk av en kontrollør.

– Private el-sjekker gir derfor en sikkerhet for jevnlig kontroll. I tillegg gir disse en mer grundig gjennomgang av det elektriske anlegget, avslutter  Simon Olsen.

Kilde: gjensidige.no